Våre supper

Suppe til folket

Vi har en stor interesse for koking av kraft, og eksperimentering med nye grønnsaker, urter og konsistenser. Vi er opptatt av alt fra farge, smak, konsistens, garnityr, tykkelse og ikke minst næring og en god matopplevelse. Suppene kan også bestilles per kuvert på min. 20 pers.

Ta kontakt med oss

Suppeoppskrifter

Besøk vår blogg for flere oppskrifter: http://rauseretter.blogg.no/

Blomkålsuppe

  • 3 stk. blomkål i biter, 1 stor finkutta løk, 1 kinesisk hvitløk, finhakket persille, og fersk/tørket timian surres i en gryte sammen med en klatt smør.

  • Surr alt til det blir gyllent (ca. 30 min)

  • Tilsett 3 liter ferdig hønsekraft og 2 dl hvitvin. La dette koke på middels varme i 1 time.

  • Tilsett 3-4 dl fløte. Kok lett opp. Smak til med salt og pepper.

  • Bruk stavmikser og kjør suppa til den er glatt og fin.

  • Serveres med godt hvitløksbrød og litt parmesan.

Rødbetsuppe

  • 5-6 ferske rødbeter, 1 stk kinesisk hvitløk, 1 stor løk, finhakket bladpersille, 2 stk finhakket rød chili, 2 stk finhakket purre.

  • Skrell rødbeter, finhakk de andre grønnsakene og surr det gyllent i en bred gryte med olje og smør på middels varme. Rødbeten trenger litt tid, ca. 40 min. Ikke la det bli tørt i gryta.

  • Tilsett så litt mer olje eller smør. Tilsett 4 liter ferdig kraft av høne/kylling. Du kan også bruke grønnsakskraft.

  • Tilsett 2 dl rødvin. La det småputre på middels varme i 1 til 1 1/2 time.

  • Tilsett litt fløte hvis du vil ha en mer fyldig suppe, eller kjør den i mikser og server den med litt creme fraiche og krutonger. Smak til med salt og pepper.

Søtpotetsuppe

  • 6 stk. middels store søtpoteter, 2 stk. rød chili, saften av 2 lime (tilsettes etterpå), 2 stk. løk, 2 stk hvitløk, 100 gram ingefær, 1 liter kokosmelk, 1 spiseskje red curry paste (eller mer hvis du liker sterkt), koriander og 4 liter hønsekraft.

  • Skrell og kutt søtpotet og de andre grønnsakene i biter. Surr i bred gryte til de blir gyllne og møre. ca 30 min.

  • Tilsett kraft. La dette småkoke på middels varme i 1 time.

  • Tilsett kokosmelk. Småkok i 15 min.

  • Bruk stavmikser eller kjøkkenmaskin og kjør den fin, fin. Smak til med salt/pepper og litt limesaft fra 2 lime. Dryss gjerne litt koriander over rett før servering.

  • Server med litt stekt chorizo, bacon, sopp eller krutonger. En spiseskje creme fraiche som pynt er også nydelig. 

Asiatisk inspirert oksehalesuppe

  • 3 kilo oksehale, 2 kinesiske hvitløk, 2 røde chili, ingefær 100 g, tomatpuré, 6 ferske tomater, 2 løk, 1/2 dl soya, 6 stk gulrot, 1 sellerirot, vårløk og koriander.

  • Fres oksehalene med finkuttet hvitløk, chili, ingefær, tomatpure og løk på middels varme til de har fått farge og blitt brune.

  • Hell på vann. La dette småkoke til kjøttet er mørt.

  • Plukk ut kjøttet. Nå har du supergod kraft.

  • Fres opp basen med en stavmikser.

  • Plukk av kjøttet fra oksehalene. Putt det i basen.

  • Kutt gulrot, selleri, vårløk i tynne staver, la de koke i basen ca. 20 min.

  • Smak til med soyasaus, og pynt med koriander.

Kontakt oss